Κομπλεξικοί άνθρωποι…

Σκέφτομαι πως αν τα κόμπλεξ ήταν μεταδιδόμενη ασθένεια πολύς κόσμος θα νοσούσε το δίχως άλλο. Άνθρωποι με αδυναμίες που όμως δεν κρατάν για τον εαυτό τους αλλά πετούν σαν χαστούκι με δύναμη μεγατόνων στο μάγουλο του άλλου, του δίπλα, του συναδέλφου, του γείτονα, του συνεπιβάτη κοκ.

Ένας κομπλεξικός άνθρωπος είναι άνθρωπος δυστυχισμένος σίγουρα, μόνο που δεν το ξέρει. Βολεύεται και ίσως αρέσκεται στην αρνητικότητα του, γεγονός από μόνο του λυπηρό. Άνθρωπος περιορισμένος στην ζωοδόχα ενέργεια του σύμπαντος, περιχαρακωμένος πίσω από άτυπα πλαίσια και σφραγισμένος στο απόλυτο σκοτάδι. Φοβισμένος απ’ τον ίδιο του τον εαυτό, τρομοκρατημένος στην καλά κρυμμένη ασθένεια του. Ανασφαλής αλλά δήθεν άτρωτος, ζητά την επιβεβαίωση κάθε στιγμή και με κάθε αφορμή. Ο κομπλεξικός άνθρωπος λες και τρέφεται απ’ την  ευτυχία, την ηρεμία και την αρμονία των άλλων. Τα θέλει δικά του αλλά βραχυκυκλωμένος στα καλώδια των εμμονών και των σκοτεινών εντολοδόχων του υποσυνειδήτου του δεν ξέρει το πως να τα αποκτήσει. Κι έτσι τ’ αρπάζει απ’ όποιον κι όποτε μπορέσει.

Σε όλους τους κομπλεξικούς ανθρώπους που έχω γνωρίσει τους βγάζω τη γλώσσα μου. Μου είναι πλήρως αδιάφοροι.Δεν με φοβίζουν παρά το οτι ενίοτε με εκνευρίζουν και με θυμώνουν. Λυπάμαι γι’ αυτούς γιατί μέσα τους κουβαλούν ένα τόσο πολύτιμο κι ανεκτίμητης αξίας δώρο, την ανθρωπιά, την αγάπη και την καλοσύνη κι όμως σε κάθε ευκαιρία το πουλάνε πάντα με αντάλλαγμα μια μικρή, παροδική κι ευκαιριακή επιβεβαίωση του άρρωστου, μικρού εαυτού τους. Σε κάθε, το λοιπόν, κομπλεξικό άνθρωπο θα ‘θελα ξεχωριστά να πω: «Καλή λευτεριά, φίλε/φίλη,  αλλά στον κηρυγμένο σου πόλεμο εμένα μην με υπολογίζεις για βόλι«.

Advertisements

3 thoughts on “Κομπλεξικοί άνθρωποι…

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s